ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ 2001 ГОДИНЕ

ГРАДЊА ИЗ 2013 ГОДИНЕ

ГРАДЊА ИЗ 2018 ГОДИНЕ

УНУТРАШЊИ РАДОВИ 2018 ГОДИНЕ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА 17.05.2018 (1.део)

СВЕТА ЛИТУРГИЈА 17.05.2018 (2.део)

СВЕТА ЛИТУРГИЈА 17.05.2018 (3.део)

ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА 06. 01. 2018

СВЕТА ЛИТУРГИЈА 08.08.2015

СВЕТА ЛИТУРГИЈА 21.05.2015

КОЛАЧАР 2018

КОЛАЧАР 2015

КОЛАЧАР 2014

ОСВЕШТАВАЊЕ ХРАМА 30.07.2011

ХРОНИКА ИЗГРАДЊЕ ХРАМА

 

Биографија Храма

Драга Браћо и Сестре !

Божијом вољом 2001 године мештани нашег села покренули су иницијативу за градњу Цркве у нашем селу. Током 2001-2003 сложном акцијом наших мештана обезбеђен је плац у центру села, сва потребна документа за извођење радова као и донације за почетне радове, па је тако изградња Цркве започета 23.11.2003 године.

Циљ Цркве је да свим мештанима и будућим генерацијама нашег села обезбеди правилан духовни и верски развој, као и могућност обављања свих верских обреда који се изводе путем Цркве. Исход овог великог подухвата (изградња Цркве) у највећој мери зависи од нашег активног учешћа у финансијској помоћи а на то нас упућује и речи: "Ко Цркви даје Богу позајмљује а Бог ником дужан не остаје".

Донацијама мештана нашег села и донацијама приложника до данас на изградњи Цркве урађено је много, али због тренутне финансијске потешкоће, радови су до даљег прекинути. Црква још увек није изграђена до нивоа употребе, и због тога не може сама да финасира даље извођење радова на њој, а то значи да је још увек зависна од наших донација! Наравно Ми одлучујемо, али морамо знати да од нас зависи да ли ће се Црква саградити и да ли ће нам деца кренути путем приближавања Богу који представња доброту, љубав, слогу, праштање..., или кренути путем безбожника и лутати по мраку.

Свесни улоге, значаја и потребе Цркве у духовном и верском развоју и надоградњи сваког човека, Црквени одбор села Батинца покренуо је поново акцију прикупљања новченог прилога под именом „помозимо Цркви јер ће Црква помоћи нама”. Поводом ове акције, Црквени одбор у Божије име позива све мештане села Батинца, као и све посетиоце овог сајта да се одазову у што већем броју и својим донацијама помогну изградњи Цркве.

Напомињемо да је за изградњу Цркве потребна још увек велика новчана инвестиција, па зато још једном молимо све мештане села Батинца као и посетиоце овог сајта да се укључе у акцији давања и прикупљања новчанe помоћи за изградњу Цркве. На овом сајту поред презентације Цркве и апела за добровољним донацијама, можете наћи и листу донатора у којој ће се уписати и ваше име уколико будете донатор, али и низ корисних информација која су везана за православље, славе, верске обичаје...

Црквени одбор унапред се захваљује свим добротворима, приложницима и свима који су учествовали и учествују у давања и прикупљања новчаног прилога, или на неки други начин помажу изградњу Цркве.