УТИСЦИ

Примљено од: Питање

20.01.2018

Питај Драгослава јер он сигурно има информације (Тел / Вибер: 076 500 76 75). Моје мишљење је да није пуно.

Примљено од: Питање

18.01.2018

Извините што сметам мало али нешто сам начуо да ће само олтар да нас кошта око 20.000€. Молим за одговор. Хвала.

Примљено од: Миша

14.01.2018

Управу си "Зоране". Коко ћу да присуствујем на Светој Литургији, ако незнам када се одржава. Како да дајем новац за градњу Цркве ако незнам када се скупља? Чему служи овај сајт ако се на њему не пружају информације? Хвала.

Примљено од: Зоран

12.01.2018

Славољубе када ће тај распред богослужења? Када ће план о даљим радовима на Цркви? Увек касниш са објавом, а знам да није тако тешко да то објавиш на сајту! Када треба да се објави датум и место прикупљања донација, ту си брз као муња, а за ово друго када се сетиш. Јел се тако води сајт? Хвала, Поздрав.

Примљено од: Данијел Цветковић

11.01.2018

Хвала ти Благословени и велики Господе Боже наш. Ти си се Исусе Христе спаситељу човечанства вазнео и спасао си све што се спасити може, лекови донекле помажу, али ти Господе исцељујеш потпуно сваку болест. Исусе Христе, нека је ослобођено потпуно оздрављење на све нас којима је твоје оздрављење потребно Господе, Благослови нас Исусе Христе, смилуј се на нас Господе и опрости нам наша безакоња Исусе Христе, молимо те у Свето име Твоје Господе Исусе Христе. Амин. Како себи, тако и вама желимо да имате у свом животу сваки потребан Божији благослов, у име Христово. Амин. Поштујем свакога, дан вам срећан и благословен био. Поздрављам.

Примљено од: Аница Гудељ

10.01.2018

Слава Теби Господе! Слава Теби! Молим те спаси ме од греха, молим те спаси ме од зла, нек ме чува анђео чувар и нек истера ђавола из сваког од нас, помози свима! И онима што немогу да се сами спасу од зла! Нек је Слава Светоме Господу Нашем. Амин.

Примљено од: Славица

04.01.2018

Оче Милија, хвала ГОСПОДУ што постоје такви гласови и таква љубав коју ви износите на Светој Божанској Литургији.Тако ми је пријало што сам слушала ваше појање на српском, прелепом језику. Нека вам ГОСПОД подари здравље и свако добро! СЛАВА БОГУ!

Примљено од: Проповед

31.12.2017

Слушао сам Свету Литургију и Проповед о.Милије и одушевљен сам. Проповед је Благословљен, лепо, Светим Духом надахнуто, али незнам како бих могао да контактирам о.Милију? Ако неко зна нека јави или ако о.Милија ово чита, молим Вас да ми одговорите. Мој број телефона је познат Вашем уреднику. Хвала и нека Вас Бог благослови. Амин.

Примљено од: Марина

24.12.2017

Овај ми Храм много помаже да се приближим мојој ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ јер где ја живим нема ни мог народа ни моје религије. Нека вам је од Бога Благодат. Амин.

Примљено од: Добрила Јонић

23.12.2017

Из утисака видим да многи критикују да се овај Храм гради предуго, али овај Храм гради се срцем, пуним Божије љубави, гради се душом која се полако ослобађа својих грехова који је прљају. Градња Храма је пере, душа постаје чиста и блиста попут сунца, и зато не стајте али немојте да журите. Велики поздрав.

Примљено од: ZH

21.12.2017

Било како било Риста и Драгослав су за врло кратко време одрадили лавовски део посла и треба их пустити да они сами одлуче како даље. Не спорим да не треба искористити моћ медија јер сам видео да су више пута објављивали на сајту цркве где и када се прикупља новац. И то се десило много пре него што је било ко од вас изашао са овом идејом. Верујем да им је то помогло, али када су успели да за кртко време прођу оволики пут, и нису се ни једном саплели, сматрам да би ми требали да ћутимо и пустмо људе да раде свој посао. Поздрав.

Примљено од: Марко

19.12.2017

Види се да је црква много напредовала у изградњи ал по мојој проценим треба још пуно тога да се уради. Колико ће све то да кошта ја немогу да знам ал верујем да се ради о већој суми. Ако сам управу предложио бих да се део црквеног одбора који је привремено у швајцарској појача са још пар члана зато што нисам више сигуран да Драгослав и Риста могу да прикупе довољно новца да се сви радови заврше. То не значи да су људи изгубили поверења у њих, напротив, ал дошло је до замора, и зато треба нова и свежа снага као појачање наведеним члановима.

Примљено од: Томислав

16.12.2017

Овде у швајцарској све продавнице и остали пословни објекти имају своје интернет презентације. Рецимо СООР када хоће да нешто постигне они то објаве на својим интернет страницама јер знају да их купци прате и тако брзо, лако и једноставно остваре циљ. Не упоређујем нашу цркву са овиме што сам рекао али хтео сам само да истакнем значај интернета у данашње време. Паметноме довољно, поздрав.

Примљено од: Распоред

12.12.2017

Можда би најбоље било да се направи распоред прикупљања донација и да се одштампа на папиру и заједно са подсетницом дати сваком донатору. План треба објавити и на страници сајта плус додатно поставити обавештење десет дана раније. Дан, време и место где ће се прикупљати донације, у случају да неко изгуби распоред. Треба донаторима на прво прикупљање донација пружати све информације за целу годину, и следеће што треба да се уради је да црквени одбор само посети те људе по распореду прикупљања донација, остало је на донаторима. Мислим да је ово јако добар предлог. Вреди пробати.

Примљено од: Здраво

10.12.2017

Људи имају јако пуно проблема па често заборављају и своја имена а неће да забораве како се зове веб-презентација цркве. Треба да се одштампају подсетнице како би људима бар мало олакшало. А са предлогом се слажем и ја јер је ово време интернета. Мозак нам је заменио компјутер и телефон. Поздрав.

Примљено од: Добар савет

07.12.2017

Предлог је јако добар само мислим да Риста и Драгослав знају добро шта раде, и да увек и благовремено обавештавају људе о прикупљању донација. Овај предлог може само да им додатно помогне и треба га свакако искористити јер ако су донатори на време обавештени предпостављам да ће се свако одазвати и унапред финасијски припремити за донацију ма колико она била, а без овога многи ће рећи ...уф па нисам знао, немам сад код себе и.т.д...

Примљено од: Савет

02.12.2017

Ја ћу да изнесем један предлог овде јер видим да се о томе не пише а врло је битно. Незнам како функционише у Батинцу а овде у Швајцарској сви имају компјутере и мобилне телефоне прикључене на интернет. Вазнесењски Храм у Батинцу има своју веб. презентацију и било би јако паметно да поред осталих информација обавезно на сајту напише се када и где се прикупљају донације. Ово говорим зато што због недостатка информација постоје људи који би можда одвојили мало више новца за Храм али немају тренутно у новчанику па се деси да уместо жељених 100 франака, он или она буду принуђени да дају само 20. Није тешко Драгославу или Ристи да приликом прикупљања донација кажу људима како гласи адреса веб. презентације Храма и да кажу донаторима да информације о активностима црквеног одбора, нарочито прикупљања донација, могу да прочитају на наведеном сајту, чак и путем мобилног телефона.

Примљено од: Примедба

30.11.2017

Подржавам изградњу цркве само имам једну примедбу. Мислим да је црква саграђена на непрегледном месту. Ако прођеш колима а и пешке поред дома, црква се од дома невиди, и због тога мислим да се налази на непрегледном месту. Сада је касно за било шта и нетражим никакву корецију осим што сам овде као донатор оставио свој утисак.

Примљено од: Јана

26.11.2017

Није само леп осећај већ овиме се дописује историја Батинца. Знате ли Ви како ће то лепо бити када наши синови, ћери, унуци, унуке, параунуци, праунуке... буду отишли на служби у цркву а притом знају да су цркву иградили њихови очеви, мајке, дедови, бабе, прадедови, прабабе... Биће то једно велико сећање на нас и после нас ГОСПОДО! зато памет у галави док није касно. Поздрав.

Примљено од: Донаторка (Швајц.)

20.11.2017

Многи не разумеју значај давања добровољних донација за градњу цркве, али када то буду једном урадили, и када буду у тој цркви отишли на светој литургији а при том знају да се налазе у цркву коју су помогли изградњу, тек ће да виде како је то леп осећај.

Примљено од: Деда Јова

17.11.2017

Да вам нешто кратко испричам. Ми смо у нашем селу градили цркву. Са жељом да цркву изградимо што је брже могуће радили смо и само радили и успели да је саградимо за 3,5 године. Нажалост у тој брзини нисмо направили никакав фото или видео запис о изградњи, и сада када је црква готово само можемо да се сећамо како су радови текли али немамо ни један запис да покажемо другима. Зато Вам саветујем да сваки детаљ забележите фото апаратом или камером јер ће вам једног дана требати и значити, и што је најважније, градњом нетреба журити. Поздрав.

Примљено од: Слава

16.11.2017

Видим да неки говоре да су Батинчани били безбожници све док није почела да се гради црква. Ја вам одговорно тврдим да није тачно. У батицу је било и комуниста али сви који то нису били, славили су славу и поштовали све празнике. Слободно могу рећи да су славе много боље поштовали тада него што је то данас. Ова црква је сигурно шлаг на торту за вернике, али није тачно да смо пре градње цркве били безбожници.

Примљено од: Донатор

14.11.2017

Најдужи пут је прошао Драгослав. Ја верујем да скупљајући донације прошао је хиљаде километара, и ако му ауто после хиљаде пређених километара није цркво, сигурно ће мо и ми издржати на нашем пути и на свему ономе што нас чека. Мало шаљиво не замерите. Поздрав Драгославу.

Примљено од: Данило

11.11.2017

Браво за Одбор! Браво за Донаторе! Само напред! Јер идемо правим путем! Градња цркве је сигурно скуп подухват али ако смо оволики пут прошли, остало је још мало и осећам у дубини душе да можемо и остатак да завршимо. У ово име ја вас све поздрављам.

Примљено од: ЧЕСТИТАМ!

07.11.2017

Коначно још један Свети ХРАМ у православној земљи СРБИЈИ! ОЧЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ МОЛИ БОГА ЗА НАС ГРЕШНЕ. АМИН.

Примљено од: Богдан

04.11.2017

Посетио сам данас Храм. Храм није још у потпуности завршен а то што нам неко овде рече да нам деца слабије посећују Храм. На нама је да их васпитавамо у том духу (да више посећују Храм). Нема предаје ни малодушности. Честитам људима који у швајцарској прикупљају донације и људима који у батинцу све ово организују и воде. Дародавцима велики поздрав!!!

Примљено од: Јасмина

02.11.2017

Господе Исусе Христе моли Бога за нас Гријешне. Слава Теби у вјекове вјекова и хвала. Амин.

Примљено од: Дијаспора

27.10.2017

Ми људи често незнамо шта радимо, често неидемо у цркву на литургију и зато хвала уреднику који на нету поставља овако важне и свете молитве, да и када нисам на литургији да могу да чујем анђеле како поју славу Господу. Амин. Подржавам Алексу, Нинослава, Роланда, Зорана, Драгослава, Ристу и Славољуба јер су тим за похвалу! Поздрав и хвала о. Милији који нам обезбеђује свете молитве!

Примљено од: Гордан

23.10.2017

Леп поздрав из Америке и да нешто поручим свим људима. Људи радите поштено, часно и искрено јер ће судија доћи изненада и откриће свачија дела. Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. Господе помилуј.

Примљено од: Немања

20.10.2017

Живео сам јако дуго у иностранство где није било православне цркве и имао сам прилике да лично доживим и осетим како то изгледа када ти је душа уморна а немаш где да је одмориш, и зато вам саветујем да чувате и поштујете светињу коју имате па макар то било и на интернету. Срећна Вам била даља градња!

1      2      3      4      5      6      7