Упиши утисак

Славољуб
08.10.1969
У ПРИПРЕМИ
Славољуб
08.10.1969
У ПРИПРЕМИ
Славољуб
08.10.1969
У ПРИПРЕМИ
Славољуб
08.10.1969
У ПРИПРЕМИ
Славољуб
08.10.1969
У ПРИПРЕМИ
Славољуб
08.10.1969
У ПРИПРЕМИ
Милица-Српкиња
00.00.0000
Срамота браћо и сестре кад сам прочитала неке коментаре на овим страницама, немогу да верујем. Срамота вређати црквени одбор јер ти људи који вређају нит се Бога боје ни народа стиде. СРАМ ВАС БИЛО! Да није било црквеног одбора, у Батинцу би се и даље људи петокрачили уместо крста Божијег. ЖИВЕЛА ЦРКВА - ЖИВЕЛА СРБИЈА!
Валентина
00.00.0000
Хвала вам од срца за труд, сајт је Божанствен, Глас Свештено Служитеља разумљив свештено Благодатан, као на небу... ХВАЛА још једном ... АМИН.
Јадран
00.00.0000
Мени се то дешава на годишњем нивоу много пута и никада ми се због тога ништа лоше није десило. Духови постоје, Духови ходају, и мислим да је то разлог овој појави. На Богојављење? Вероватно да је неки знак али не мислим да је лош знак. Да је лош знак ово би се десило на неки баксузан дан, не на Богојављење. Поздрав и без панике, све ће бити уреду.
Снежана
31.01.2020
У очи Богојављења док сам са терасе гледала да видим дали ће небо да ми се отвори, одједном је у 00:09 мин. пао тањир са стола на поду у соби. Мој утисак на ово дешавање је као да га је неко руком дохватио и бацио на под али се није разбио, а сама сам у стану. Занима ме дали се неко у ово разуме? Дали је неко имао или има иста или слична искуства? Дали је ово неки знак? Мало сам збуњена, више уплашена! Хвала на искреним одговорима!
Славољуб
14.01.2020
Снаге у срцу, у души воље, молим се Господу да буде боље, да народ српски нико не гази, увек да ходамо по правој стази. Молим се за нашу браћу по вери, за добре људе, па чак и звери. Уздам се увек у веру славну и зато славимo Православну. Срећна српска Нова.
Славољуб
07.01.2020
Божићни дан и јутро бело, нек испуни ваше срце цело, радост права нек вам срце блажи а дух свети душу да вам снажи. Кућом срећа само да вам кружи, добро здравље увек да вас служи. Срећан Божић!
Славољуб
06.01.2020
Нека вам од БАДЊЕГ ДАНА све крене набоље. Да вам СРЕЋА, ЗДРАВЉЕ И ЉУБАВ буду као најлепши сан и све најбоље нека вам донесе овај БАДЊИ ДАН!
Голубица
30.12.2019
Разумем да долази нова технологија и дизан као и формат сајта мора да се мења. Да се прилагоди данашњој техници, али ми није јасно зашто сте одбацили онолико лепих тема. Какве везе имају дизајн, формат, са темама? Никакве! И зато стичем утисак да сте лењи. Видим сада да помало нешто одрадите, али све је то слабашно, мора да се потрудите много више ако хоћете да останете БРОЈ 1.
Михајло
15.12.2019
Имали сте на првом сајту тему о "ПОСТ"-у и ту је писало све до детаља. Сада сте то склонили и не разумем зашто. Имали сте и низ разно разних и занимљивих тема и баш сам читао са уживањем, али Вас молим да вратите ове главне теме. Хвала.
Силвана
29.11.2019
Не треба кривити никог јер људи у Батинцу имају јако лоша искуства са разно-разним организаторима. Увек се ишло по Батинцу од куће до дуће да се скупи новац за ово или оно, и никада нити један пројекат није завршен, па се људи просто плаше тога. Црква јесте велики пројекат и баш се види да је до последњи динар дат за изградњу. Мој поздрав иде Алекси, Ристи и наравно Драгославу. Ово су та три човека врло одговора а дела покрепљује моје тврдње.
Радмила
20.11.2019
Велики је човек овај Драгослав. У почетку када ми је закуцао на врата да упита за донације, у први мах помислила сам да је нека шала. Једноставно нисам имала никакво поверење у њему. Сада када видим шта је све урадио за цркву прикупљеним новцем, немам више никакве сумње према њему и зато позивам и остале који хоће да донирају, да то ураде без страха јер из мог угла, ПРЕВАРЕ НЕМА! Поздрав.
Гоца
08.11.2019
Свиђа ми се сајт. Из дана у дан све више информација, све модернији, види се да растете. Само наставите тако и нека вам је богом благословено.
Мирослав
15.10.12019
Зато се зове народни обичаји за божић јер није све у складу са црквом. Ја ове године кољем вола. Голема фамилија и вреди то после толиког поста нахранити и подгојити. Твоје је право шта ћеш за божићну трпезу али свакако јача храна после поста је добродошла. Питање је у данашње време дали свако може да купи себи и испече цело прасе или јагње, али се може купити печена прасетина или јагњетина на кило и то му дође на исто. Прасе или јагње није део божића, зна се шта је божић, остале ђаконије су само могућности. НИК ТИ ЈЕ ВРХ! Поздрав.
Стонога
02.10.2019
У сусрет Божићу једно питање док сте у канцеларији а везано је за народне обичаје за Божић. На овој страници пише да не ваља да се за Божић коље перната животиња, већ искључиво прасе или јагње, а Црква каже да је потребно само после чедрсетодневног поста јача храна, па ме занима шта је истина? Хвала.
Града
16.09.1969
Благо вама Батинчани. У Црквеном Одбору овај је урадио ово, онај оно, а Ми који дајемо паре Ми смо само овце за шишање. Ко је започео и ко је више допринео то нас не занима!!! Цркву у Батинцу граде Батинчани и то треба да се нагласи и зна једном и заувек. Да није било дародаваца како би се Црква изградила? Није Црква печурка! Поздрав свима.
Батинчанин 2
03.11.2019
Није брате све тако! Да није било преседника (Санду) ко зна да ли би ми данас уопште имали Цркву. Постоје људи који су започели али постоје људи који су допринели, или много допринели, и никога неможемо да издвојимо. То што је Драгославу упала секира у мед па је имао и има могућност да скупља паре на територији швајцарске, где има највише новца, то је једно али допринос су сви дали. Ако ценимо све људе из ЦО хајде да гледамо од почетка. Хвала.
Батинчанин
18.10.2019
Ћао и поздрав свима. Не желим никога да понижавам или на неки начин омаловажавам из црквеног одбора али морам да истакнем Драгослава Марињеса. Да није он ушао у црквеном одбору ко зна дали би црква данас била споља омалтерисана. Човек је за пар година урадио више него што су ови за дупло више времена. Поздрав Драгославу и само напред!
Биљана
08.10.2019
Зашто сте на сајту убацили само четири манастира? Зар је могуће да у Србији нема више од четири манастира? Или сте их намерно одвојили? Волела бих да ми неко одговори на ова питања јер стварно овакву бруку не подржавам! Биљана, Ст. Гален, Швајцарска.
Ненад
20.09.2019
Ако немате могућности да питате свештеника у Цркву овај вам сајт ту могућност пружа. На њему имате одговоре на многа питања баш онако како доликује једној Цркви. Само да завршите „Српске Славе” до краја и сајт вам је одличан. Поздрав од Ненада из Канаде.
Драгче
01.09.2019
Лепо си ово пријатељу рекао, свиђа се мени исто тај текст само ниси приметио да овај сајт није ни пола завршен, зато администрација од мене има 0-! Поздрав црквеном одбору који се истински труди да нешто направи, и искрено види се њихов рад а администратор сајта је КАТАСТРОФА! Хвала ако будете објавили!
Јастреб
19.08.2019
Свиђа ми се ова страница "Народни обичаји за Божић". Незнам ко је написао текст али истински је од слова до слова. Лепо је да имате више оваквих текстова да би се традиција задржала јер смо урбаним животом много што шта заборавили. Поздрав администрацији и целом тиму Црквеног Одбора.
Зорица
04.08.2019
Богородице Ја Сам грешна опрости ми и моли Господа да ме спаси мене и децу моју и подари деци срећу у даљем нараштају. Учиме како да се молим. Хвала и Слава што могу овако да се помолим. Амин.
Јадран
21.7.2019
Пресветли Исусе спаси нас сад и на нашој смртном путу. ХВАЛА ЗА ОВАЈ САЈТ ШТО МОЖЕМО КОЈИ СМО У ТУЂИНИ И ДА БАР НА ОВАЈ НАЧИН СЕ ПОМОЛИМО БОГУ.
Радица
05.07.2019
Од када је ова црква почела да се гради, да се служе литургије, много се што шта променило у нашем селу позитивно, зато подржавам рад свих који се на било који начин залажу за завршетак овог божјег Храма.
Слађана
22.06.2019
Пресветли Исусе Христе помози ми и отерај све из ове куће што ми лоше мисле. Кад крену овамо не дозволи да било шта кажу а камоли да учине. Пресветли Исусе Христе спаси ме. Амин!
Немања
11.06.2019
+++ Свакоме нека се укаже пут којим треба ходати и нека нађе себе и Светлост на крају тунела ! Нека тако буде ! Амин ! Оговарачи нека раде свој посо, будимо ми бољи већи људи од њих. ПРЕСВЕТЛИ ГОСОДЕ НАШ СПАСИ НАС +++
Маја
18.05.2019
Батинац би био другачија да се народ више посвети духовном животу, да се уместо ОГОВАРАЊА ПО СЕЛУ окрену веронауци или учењу и практиковању духовног живота. Хвала ти господе боже помилуј нас грешних. Амин.
Таша
08.05.2019
Нису људи свесни колико демони могу бити опасни, недо бог ником да осети те лудачке нападе скота нељудског, али надамо се да ће се поправити. Да ће млади једном да схватие праве вредноси. То је моја жеља и сваке се Недеље Молим за њих. Амин.
Власта
22.04.2019
Браћо и Сестре. До сада мештани села Батинца су преко 80% својох донација дали да би се овај Храм изградио, и није био циљ да појединци својим неумесним коментарима сав уложени труд испрљају! Знам да постоје људи којо имају различите погледе на Цркву, али адмистратор би требао да их усмери на њихове сајтове, па нкека се шире колико хоће. Ако адмнистратор неће због донатора, нека то уради због Цркве и Бога. Хвала,
Галетић
02.04.2019
ОВИМА ИСПОД МОГ УТИСКА! Шта ВАС боли курац ако се неко јебe пре брака, дрогирање, модификује своје тјело, ко си ти који курац да јавно говориш како је хришћанство једина повезаност са твојим усраним богом? Причаш лажи! ЗАТО ШТО СИ ОСТАРЕO И ИСКУСАНИЈИ и мислиш да можеш да сереш ДА СЕ ПРАВЕДНОШЋУ И МОИЛТВАМА како си пронашао бога. Ниси пронашао бога, "ђавољи" госпдара свога си заправо ти пронашао, и ти сам то знаш, ако ниси тога свјестн можеш слободно извршити самоубиство.
Дејана Лепотица
16.03.2019
Црква оно што каже то је на темељу Јеванђеља, светитеља, Богопознању Смисла живота, Љубави, искуства у духовном животу и Црква није неко ко намеће него савјетодавно и поучно упућује људе ако хоће да живе хришћански и ходе ка заједници Вјечне Љубави .... Зашто не односи прије брака? Брак је чин благословене од Бога заједнице мушкарца и жене, у којој треба да заједно узрастају у љубави и вјери ходећи ка Царству Небеском.... Волећи, трпећи, прожимајући се једно кроз друго тако се спасавају и узрастају, а међу њима то везиво треба да је Христос, јер је Бог Љубав и од Бога исходи истинска Љубав и испуњава нас.... Замисли да сада ми прије Божијег благослова, прије него се пред Богом цијело наше биће дух, душа, тијело обећамо једно другоме на вјерност, на љубав и ми то прије тога самовољно кршимо, већином страсти одраде своје, па тако пре свега ми сјединимо тијела без благослова, без заједништва благословеног и онда често ту онај нечастиви упетља се, и замрси, а многи се и опусте, удовољавају страстима, а то није често љубав, па онда многи и промјене пар момака, дјевојака, постану као робови страсти, човјек, човјека само гледа као објекат да се испразни, задовољи се, а тако онда расте егоизам, страсти, а не љубав. И онда то често разних је случајева, али нарочито дјевојкама неким који су њежнија бића бива оптерећење и скрнављење душе.... касније људи се истроше, дођу у брак, удају се и онда ту тек знају се разни проблеми се јавити....па и распади породица.... наш организам свашта памти, а камоли душа.... Исто тако и у браку сексуални односи ако нису из љубави, ако су из страсти само, то је исто блуд..... Људи често кукају, како онај држи постове, па тада апстинирају супружници, па се исмијавају, а не схватају како је та апстиненција у посту, па када супружници се чувају, а овамо појачају молитве, и причешћују се, како јача међу њима повезаност и љубав узраста.... Оно што треба питати младе дјевојке и момке, да ли ви желите да будете објекат неке страсти или лажне романтичности, пролазности или желите да будете узрастате у благословеној заједници Љубави и пре свега сједињујете душе, а онда и тијела су на прави начин и много љепши сједињена, те бивајући једно са својим супружником, сједињујете се с Христом ходећи ка Заједници вјечне Љубави Царства Небеског. Зато чувајте једни другима душе, и узрастајте у Љубави, Вјери.... А што се тиче да вас неко неће и раскида с вама ако не спавате са њим или њом прије брака, онда са таквим и не требате у брак, тај вас човјек не воли, не воли вашу душу, вас....ви сте њему објекат.... Што се тиче ако је неко и прије брака пао, нека не стоји и сада се тотално распусти, него нека се покаје, и нека крене у обновљену невиност како то зову, до благословеног брака..... итд. Истинска Љубав је оно право живљење и за њу се треба трудити и истрпити што шта.... Нека вас Господ и Богомајка води.
Зрно Наде
04.03.2019
Стварно је запањујуће колико далеко одлазе неке особе у својим понашањима како облчења тако и вокабулара а прилику за то им даје поред осталог и популарне емисије као Парови и фарма где се могу видети сцене декадентног понашања наших младих који мисле да ће својим неморалним изводјењем направити неку каријеру у животу. Да ствар буде још гора такве особе носе крст око врата или га имају тетовираног на телу, питам се само као симбол чега ?? Они тиме уствари бацају блато на симбол мученичког стуба на којем је нас Господин Христос полозио свој зивот . Ако већ желите да истакнете своју неморалност и јефтин карактер у таквој емисији, скините крст са вашег тела и не брукајте религију у којој сте крсштени. Што сте тако далеко стигли и није можда само ваша кривица , кривицу сносе и ваши родитељи који вас хвале својим коментарима да само тако даље наставите јер сте супер. Они сносе велику кривицу јер вас нису васпитали на време. Надам се да нећете ово узети као увреду већ као савет и покушати да доведете ваш живот на нормали. Поздрав.
Верник
25.02.2019
Ја верујем да постоји творац "БОГ" .......али не верујем у попове! Има дивних у свим светским религијама, али они су изузетци. Људи воле да чују и раде шта им одговара, да се мало уљуљкају... И сваким даном сам све више упрву уверио да је тако. Надам се да Бог опрашта! Хвала на објављеном утиску.
Стјепан
12.02.2019
Ја сам Хрват и католик, aли свака част Вашем Храму и улогу коју има. Познајем доста људи из Батинца. По мом виђењу, после изградње Вашех Храма види се велика разлика у промени вере, нарочито код младих људу. За разлику од данашњих жена које ходају скоро голо, Ви у посту стртихно поштујете традиционално облачење и пост, што је то врло ретка појава у било којој религији. Од мене имате све похвле, и желим да наставите такви! Поздравља Вас чика Стјепан.