Упиши утисак
Миша
28.02.2016
Управу си "Зоране". Коко ћу да присуствујем на Светој Литургији, ако незнам када се одржава. Како да дајем новац за градњу Цркве ако незнам када се скупља? Чему служи овај сајт ако се на њему не пружају информације? Хвала.
Зоран
20.02.2016
Славољубе када ће тај распред богослужења? Када ће план о даљим радовима на Цркви? Увек касниш са објавом, а знам да није тако тешко да то објавиш на сајту! Када треба да се објави датум и место прикупљања донација, ту си брз као муња, а за ово друго када се сетиш. Јел се тако води сајт? Хвала, Поздрав.
Данијел Цветковић
05.02.2016
Хвала ти Благословени и велики Господе Боже наш. Ти си се Исусе Христе спаситељу човечанства вазнео и спасао си све што се спасити може, лекови донекле помажу, али ти Господе исцељујеш потпуно сваку болест. Исусе Христе, нека је ослобођено потпуно оздрављење на све нас којима је твоје оздрављење потребно Господе, Благослови нас Исусе Христе, смилуј се на нас Господе и опрости нам наша безакоња Исусе Христе, молимо те у Свето име Твоје Господе Исусе Христе. Амин. Како себи, тако и вама желимо да имате у свом животу сваки потребан Божији благослов, у име Христово. Амин. Поштујем свакога, дан вам срећан и благословен био. Поздрављам.
Аница Гудељ
22.01.2016
Слава Теби Господе! Слава Теби! Молим те спаси ме од греха, молим те спаси ме од зла, нек ме чува анђео чувар и нек истера ђавола из сваког од нас, помози свима! И онима што немогу да се сами спасу од зла! Нек је Слава Светоме Господу Нашем. Амин.
Славица
06.01.2016
Оче Милија, хвала ГОСПОДУ што постоје такви гласови и таква љубав коју ви износите на Светој Божанској Литургији.Тако ми је пријало што сам слушала ваше појање на српском, прелепом језику. Нека вам ГОСПОД подари здравље и свако добро! СЛАВА БОГУ!
Проповед
24.12.2015
Слушао сам Свету Литургију и Проповед о.Милије и одушевљен сам. Проповед је Благословљен, лепо, Светим Духом надахнуто, али незнам како бих могао да контактирам о.Милију? Ако неко зна нека јави или ако о.Милија ово чита, молим Вас да ми одговорите. Мој број телефона је познат Вашем уреднику. Хвала и нека Вас Бог благослови. Амин.
Марина
12.12.2015
Овај ми Храм много помаже да се приближим мојој ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ јер где ја живим нема ни мог народа ни моје религије. Нека вам је од Бога Благодат. Амин.
Добрила Јонић
01.12.2015
Из утисака видим да многи критикују да се овај Храм гради предуго, али овај Храм гради се срцем, пуним Божије љубави, гради се душом која се полако ослобађа својих грехова који је прљају. Градња Храма је пере, душа постаје чиста и блиста попут сунца, и зато не стајте али немојте да журите. Велики поздрав.
Цирих
18.11.2015
Било како било Риста и Драгослав су за врло кратко време одрадили лавовски део посла и треба их пустити да они сами одлуче како даље. Не спорим да не треба искористити моћ медија јер сам видео да су више пута објављивали на сајту цркве где и када се прикупља новац. И то се десило много пре него што је било ко од вас изашао са овом идејом. Верујем да им је то помогло, али када су успели да за кртко време прођу оволики пут, и нису се ни једном саплели, сматрам да би ми требали да ћутимо и пустмо људе да раде свој посао. Поздрав.
Марко
10.11.2015
Види се да је црква много напредовала у изградњи ал по мојој проценим треба још пуно тога да се уради. Колико ће све то да кошта ја немогу да знам ал верујем да се ради о већој суми. Ако сам управу предложио бих да се део црквеног одбора који је привремено у швајцарској појача са још пар члана зато што нисам више сигуран да Драгослав и Риста могу да прикупе довољно новца да се сви радови заврше. То не значи да су људи изгубили поверења у њих, напротив, ал дошло је до замора, и зато треба нова и свежа снага као појачање наведеним члановима.
Томислав
30.10.2015
Овде у швајцарској све продавнице и остали пословни објекти имају своје интернет презентације. Рецимо СООР када хоће да нешто постигне они то објаве на својим интернет страницама јер знају да их купци прате и тако брзо, лако и једноставно остваре циљ. Не упоређујем нашу цркву са овиме што сам рекао али хтео сам само да истакнем значај интернета у данашње време. Паметноме довољно, поздрав.
Распоред
08.10.2015
Можда би најбоље било да се направи распоред прикупљања донација и да се одштампа на папиру и заједно са подсетницом дати сваком донатору. План треба објавити и на страници сајта плус додатно поставити обавештење десет дана раније. Дан, време и место где ће се прикупљати донације, у случају да неко изгуби распоред. Треба донаторима на прво прикупљање донација пружати све информације за целу годину, и следеће што треба да се уради је да црквени одбор само посети те људе по распореду прикупљања донација, остало је на донаторима. Мислим да је ово јако добар предлог. Вреди пробати.
Здраво
24.09.2015
Људи имају јако пуно проблема па често заборављају и своја имена а неће да забораве како се зове веб-презентација цркве. Треба да се одштампају подсетнице како би људима бар мало олакшало. А са предлогом се слажем и ја јер је ово време интернета. Мозак нам је заменио компјутер и телефон. Поздрав.
Добар Савет
11.09.2015
Предлог је јако добар само мислим да Риста и Драгослав знају добро шта раде, и да увек и благовремено обавештавају људе о прикупљању донација. Овај предлог може само да им додатно помогне и треба га свакако искористити јер ако су донатори на време обавештени предпостављам да ће се свако одазвати и унапред финасијски припремити за донацију ма колико она била, а без овога многи ће рећи ...уф па нисам знао, немам сад код себе и.т.д...
Савет
31.08.2015
Ја ћу да изнесем један предлог овде јер видим да се о томе не пише а врло је битно. Незнам како функционише у Батинцу а овде у Швајцарској сви имају компјутере и мобилне телефоне прикључене на интернет. Вазнесењски Храм у Батинцу има своју веб. презентацију и било би јако паметно да поред осталих информација обавезно на сајту напише се када и где се прикупљају донације. Ово говорим зато што због недостатка информација постоје људи који би можда одвојили мало више новца за Храм али немају тренутно у новчанику па се деси да уместо жељених 100 франака, он или она буду принуђени да дају само 20. Није тешко Драгославу или Ристи да приликом прикупљања донација кажу људима како гласи адреса веб. презентације Храма и да кажу донаторима да информације о активностима црквеног одбора, нарочито прикупљања донација, могу да прочитају на наведеном сајту, чак и путем мобилног телефона.
Примедба
18.08.2015
Подржавам изградњу цркве само имам једну примедбу. Мислим да је црква саграђена на непрегледном месту. Ако прођеш колима а и пешке поред дома, црква се од дома невиди, и због тога мислим да се налази на непрегледном месту. Сада је касно за било шта и нетражим никакву корецију осим што сам овде као донатор оставио свој утисак.
Јана
10.08.2015
Није само леп осећај већ овиме се дописује историја Батинца. Знате ли Ви како ће то лепо бити када наши синови, ћери, унуци, унуке, параунуци, праунуке... буду отишли на служби у цркву а притом знају да су цркву иградили њихови очеви, мајке, дедови, бабе, прадедови, прабабе... Биће то једно велико сећање на нас и после нас ГОСПОДО! зато памет у галави док није касно. Поздрав.
Донаторка (Швајц.)
30.07.2015
Многи не разумеју значај давања добровољних донација за градњу цркве, али када то буду једном урадили, и када буду у тој цркви отишли на светој литургији а при том знају да се налазе у цркву коју су помогли изградњу, тек ће да виде како је то леп осећај.
Деда Јова
16.07.2015
Да вам нешто кратко испричам. Ми смо у нашем селу градили цркву. Са жељом да цркву изградимо што је брже могуће радили смо и само радили и успели да је саградимо за 3,5 године. Нажалост у тој брзини нисмо направили никакав фото или видео запис о изградњи, и сада када је црква готово само можемо да се сећамо како су радови текли али немамо ни један запис да покажемо другима. Зато Вам саветујем да сваки детаљ забележите фото апаратом или камером јер ће вам једног дана требати и значити, и што је најважније, градњом нетреба журити. Поздрав
Слава
01.07.2015
Видим да неки говоре да су Батинчани били безбожници све док није почела да се гради црква. Ја вам одговорно тврдим да није тачно. У батицу је било и комуниста али сви који то нису били, славили су славу и поштовали све празнике. Слободно могу рећи да су славе много боље поштовали тада него што је то данас. Ова црква је сигурно шлаг на торту за вернике, али није тачно да смо пре градње цркве били безбожници.
Донатор
20.06.2015
Најдужи пут је прошао Драгослав. Ја верујем да скупљајући донације прошао је хиљаде километара, и ако му ауто после хиљаде пређених километара није цркво, сигурно ће мо и ми издржати на нашем пути и на свему ономе што нас чека. Мало шаљиво не замерите. Поздрав Драгославу.
Данило
09.06.2015
Браво за Одбор! Браво за Донаторе! Само напред! Јер идемо правим путем! Градња цркве је сигурно скуп подухват али ако смо оволики пут прошли, остало је још мало и осећам у дубини душе да можемо и остатак да завршимо. У ово име ја вас све поздрављам.
ЧЕСТИТАМ!
23.05.2015
Коначно још један Свети ХРАМ у православној земљи СРБИЈИ! ОЧЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ МОЛИ БОГА ЗА НАС ГРЕШНЕ. АМИН.
Богдан
14.05.2015
Посетио сам данас Храм. Храм није још у потпуности завршен а то што нам неко овде рече да нам деца слабије посећују Храм. На нама је да их васпитавамо у том духу (да више посећују Храм). Нема предаје ни малодушности. Честитам људима који у швајцарској прикупљају донације и људима који у батинцу све ово организују и воде. Дародавцима велики поздрав!!!
Јована
02.05.2015
Ја подржавам овај сајт, рад овог сајта, и организатора овог сајта. Јер без овог сајта нико не би ни знао да постоји овако леп храм. Чак ни батинчани немогу да виде цркву ако јој не приђу ближе, а овако путем сајта може да се црква види и са најудаљеније тачке на овој планети. Велики поздрав уреднику сајта.
Јасмина
17.04.2015
Господе Исусе Христе моли Бога за нас Гријешне. Слава Теби у вјекове вјекова и хвала. Амин.
Дијаспора
06.05.2015
Ми људи често незнамо шта радимо, често неидемо у цркву на литургију и зато хвала уреднику који на нету поставља овако важне и свете молитве, да и када нисам на литургији да могу да чујем анђеле како поју славу Господу. Амин. Подржавам Алексу, Нинослава, Роланда, Зорана, Драгослава, Ристу и Славољуба јер су тим за похвалу! Поздрав и хвала о. Милији који нам обезбеђује свете молитве!
Гордан
26.04.2015
Леп поздрав из Америке и да нешто поручим свим људима. Људи радите поштено, часно и искрено јер ће судија доћи изненада и откриће свачија дела. Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. Господе помилуј.
Немања
15.04.2015
Живео сам јако дуго у иностранство где није било православне цркве и имао сам прилике да лично доживим и осетим како то изгледа када ти је душа уморна а немаш где да је одмориш, и зато вам саветујем да чувате и поштујете светињу коју имате па макар то било и на интернету. Срећна Вам била даља градња!
Горица
01.04.2015
Поштовани вебмастери, уредници и остали који стварате и одржавате ове странице. Често навратим и путем телефона користим изворе које сте поставили на својим страницама но велик ми је проблем читати ситна слова. Мислим да бисте требали промијенити дизајн странице ради боље читљивости. Горица (Подгорица).
Чика Раде ЧЕТНИК
19.03.2015
Драги Батинчани! Све похвале за ваш подухват изградња Храм Божјег. Ви радите историјску ствар! Да се види да није Батинац језгро комунизма како су га неки у прошлости представљали.
Школа
08.03.2015
Прочитао сам овде да неко предлаже да се по завршетку градње цркве крене са завршетком градње школе, и да овај пројекат покрену људи из црквеног одбора. Слажем се да је црквени одбор одрадио добар посао, да раде добро и поштено али моје виђење је да за цео постигнути успех неможемо да похвалимо баш све из црквеног одбора. Уколико до реализације овог пројекта (школа) дође, ја бих на првом и водећем месту поставио Драгослава јер човек очигледно има дар за то. Не би требали да искључимо Сашу јер је он први покренуо пројекат изграње школе, само није имао среће и довољно разумевања других, и вероватно још неко али сви морају бити проверени и од ауторитета.
Марко
27.02.2015
Одличан сајт, свиђа ми се његов садржај, данас је ретко наћи овакав сајт који говори детаљно о цркви и црквеним обичајима. Похвалио бих и дизајни изглед сајта. Желим све најбоље.
Весна
19.02.2015
Сјајан сајт. Случајно сам га нашла тражећи текст о Славском обреду. Веома пријатно сам изненађена квалитетом дизајна, садржином и велелепним видео записима. Колико сам приметила текстови нису сви завршени и желим вам још много добрих текстова и да дуго, дуго трајете. Срдачан поздрав.
Ненад Паљане
05.02.2015
Мало је речи да би се описала лепота овог Храма. Најлепши Храм у околини. Поздрав људима који су обезбедили ову лепоту!
Славица
20.01.2015
Боже предивна Црква. Све урађено по највишем стандарду. Нека Бог поживи дародавце, организаторе, градитеље и оне који се моле у овом лепом Храму. Амин. Славица-Ћуприја
Донаторка
08.01.2015
Црква је прелепа. Бог је љубав и у овом Храму се осећа Његова љубав и милост. Драги Боже, хвала ти за све! Поносна сам што сам Батинчанка.
Иван
30.12.2014
Храм је најлепши у који сам ушао. Хвала свим донаторима што су помогли да се овакав Храм изгради у нашем малом месту.
Светлана
16.12.2014
Један од најлепших Храмова које сам видела. Одише миром, сигурношћу и једноставношћу. Хвала, Господе, за све! Подари здравље, мир и срећу мојој породици и ближњима.
Дивна
07.12.2014
Исусе Царе Славе сажали се мени грешној и недостојној. Пресвета Богородице радуј се благодатна која ниси умрла само си прошла у живот вечни, Свећарице која си пренепорочно зачела Духом светим и пренепорочно родила својим свемоћним молитвама сажали се и помоли се живоме Богу да ми Господ опрости и исцели тешко болесно тело. Амин.